Anique Weve

Anique Weve

7 feb. – 15 maart 2019 Expositie Anique Weve “In search of Paradise” Part I in Art Space Rotterdam.
Kunstenaar Anique Weve presenteert het eerste deel van haar fotoreeks In search of Paradise – It felt good to be out of the rain.
De beelden zijn gemaakt tijdens haar verblijf in Los Angeles. Tijdens Art Rotterdam zijn de foto’s voor het eerst in Nederland te zien in haar solo expositie bij Art Space Rotterdam.

Deel 1 van haar zoektocht speelt zich af in het warme decor van Los Angeles. Tijdens haar residentie bij het 18th Street Art Institute begon haar American Dream met een zoektocht naar ‘Destiny’. De verwondering van het alledaagse, het moois zien in iets dat lelijk lijkt, ongepland en wonderschoon. In haar ontsnapping aan de (fake)nieuws beeldenstorm neemt Anique Weve de kijker mee in een persoonlijke ontdekkingsreis. Haar hang naar romantiek vangt zij speels en poëtisch in zwoele beelden waarin de relatie van mens met natuur centraal staat.

Ariël
Op deze foto zien we een waternimf die lijkt aangespoeld op Venice Beach. Haar tropische bloemen kroon en masker lijkt samengesteld uit de vondsten uit de Plastic Soup. Het beeld vertelt enerzijds het verhaal van de mens in de stad Los Angeles, waarin Plastic Fantastic de norm lijkt en imperfecties worden weggewerkt. Anderzijds de strijd met de natuur en de elementen die deze stad aan de kust omgeven. In de referentie naar Dinsey’s Kleine Zeemeermin spreekt de hoop op een happy ending.

Anique Weve
Na het winnen van 2 fotografieprijzen (Kracht van Rotterdam en Avro’s Het Zelfportret) besloot Anique zich compleet te richten op de fotografie. Haar werk is o.a. te zien geweest in Museum Boijmans Van Beuningen (Rotterdam), 18 street art center (Los Angeles,US), Museum MOTI (Breda), Marres (Maastricht), Ampelhaus (Oranienbaum, DE), Tent (Rotterdam), Wallgallery (Rotterdam), Art et Amicitiae (Amsterdam) en het Stedelijk Museum (Amsterdam).
Op dit moment is ook werk van Anique Weve te zien in de tentoonstelling Familie tot en met 3 maart 2019 in het Stedelijk Museum Schiedam.

 


Foto’s :

 


Art Space Rotterdam
Schietbaanstraat 12 te Rotterdam
Van 7 februari tot 15 maart 2019
Openingstijden: vrijdag t/m zaterdag 12.00 – 17.00 uur en op afspraak

 

 

« Terug naar alle exposities